De juiste kluis kiezen kan lastig zijn. Het is van belang om eerst uit te zoeken welke kluis het meest geschikt is. Het is een dure investering, daarom zou het zonde zijn als je een kluis koopt welke niet geschikt is voor jouw situatie. In deze blog lees je tips over het kiezen van de juiste kluis.

Inbraakwerend/brandwerend

Wat wil je beschermen in je kluis? Als je bijvoorbeeld geld wilt bewaren dan is het verstandig om te kiezen voor een inbraakwerende kluis. Hierbij is het van belang om te kijken naar de waardeberging. Als je van plan bent om 10.000 euro in je kluis te bewaren, moet je kiezen voor een inbraakwerende kluis met een waardeberging van ten minste 10.000 euro. Wil je je kostbaarheden beschermen tegen brand? Brandwerende kluizen kunnen vuurbestand zijn tot een half uur of een uur. Er bestaan tevens kluizen die bestand zijn tegen brand én inbraak.

inbraakwerende kluis

Type kluis

Een inbraakwerende of brandwerende kluis niet wat je zoekt? Andere type kluizen zijn onder andere wapenkluizen, laptopsafes, afstortkluizen, geldkisten en sleutelkluizen. Bepaal voor aanschaf wat jij wilt bewaren in je kluis.

Grootte van de kluis

Koop een kluis die groot genoeg is voor de spullen die je er in wilt bewaren. Omdat kluizen redelijk duur zijn is het ook aan te raden om te kijken naar de toekomst. Wil je in de toekomst mogelijk meer spullen kwijt in je kluis? Dan kun je kiezen voor een kluis met meer inhoud.

Type slot

Er bestaan kluizen die je kunt openen met een sleutel, maar er zijn ook kluizen die geopend moeten worden met een cijfercode. Een combinatie hiervan is ook mogelijk.

Bepaal je budget

Het is aan te bevelen om eerst een budget in gedachten te nemen voor een kluis. Kluizen bestaan in verschillende prijsklassen.

Door Redactie